Oefentherapie Brouwer

Oefentherapeut Mensendieck
Psychosomatisch Oefentherapeut

Ellen Brouwer
Zwattingburen 54
2151ZL Nieuw-Vennep
0252-672237

Even voorstellen

Ik ben Ellen Brouwer, en heb in 1988 mijn diploma oefentherapeut Mensendieck behaald. In Oktober 1988 heb ik de praktijk in Nieuw-Vennep overgenomen, welke gevestigd was op het Venneperhof. In 1992 ben ik verhuisd naar Nieuw-Vennep, en sindsdien is de praktijk aan huis gevestigd op Zwattingburen 54

Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen in de reuma kliniek Sole Mio (Nu gevestigd in het LUMC), een verpleeghuis psychogeriatrie, en diverse particuliere praktijken. Tijdens mijn stages raakte ik zeer geïnteresseerd in het behandelen van chronische klachten. Door veel bij- en nascholingen te volgen heb ik me verder verdiept in de behandeling van reumatische aandoeningen, fibromyalgie en chronische pijn. Hierin werd mij steeds duidelijker dat lichaam en geest niet los van elkaar te zien zijn. Verdere bijscholingen over stressgerelateerde klachten leidde mij tenslotte naar de psychosomatische oefentherapie, welke opleiding ik in 2010 heb afgerond.

ellen-brouwer-oefentherapeute

In de praktijk vind ik de afwisseling erg leuk. Elk mens met zijn/haar eigen verhaal blijft boeiend. Steeds weer samen op zoek gaan naar wat de vraag is, en wat haalbaar is met oefentherapie. De puzzel om bij complexe klachten een weg te vinden naar verbetering blijft een grote uitdaging.